Ești pasionat de gătit și ești mereu în căutarea de rețete noi, delicioase și ușor de preparat? Un mixer vertical eficient poate fi secretul tău pentru preparate culinare excepționale. 

Îți vom prezenta trei rețete care vor satisface chiar și cele mai exigente gusturi. Acestea sunt simple de pregătit, ușor de servit, au un gust delicios și sunt pline de arome, fiind realizate din ingrediente accesibile. 

De curând ai achiziționat un mixer cu design vertical și simți deja nerăbdarea să îl încerci pe câteva rețete gustoase? 

Internetul este plin de propuneri, dar noi am selectat pentru tine trei dintre cele mai bune preparate pe care le poți realiza cu acest dispozitiv electrocasnic esențial în bucătărie.

Cheesecake cu jeleu de căpșuni

Cheesecake-ul este o prajitură ușor de pregătit, proaspată și gustoasă. Cu ingredientele potrivite la îndemână vei putea crea ceva minunat. 

Propunerea noastră este un cheesecake cu blat copt pe bază de biscuiți. Ai nevoie de 100g biscuiti digestivi, 50g unt, 30g faina, 25g zahar pudra si 2 oua pentru aluat. 

Crema se realizează din ricotta (500g), frisca obținută din smantana (150ml) si zahar pudra (1 lingura), gelatina pentru textura (15g), apa (40ml) si 100g zahar pudra. Jeleul se realizează din capsuni proaspete sau congelate (200g), vin rose (150ml), zahar pudra (15g), gelatină (15g) și apă(40ml). 

Pentru pregatirea blatului marunteste biscuitii si amesteca-i cu untul topit la bain-marie până devine aproape lichid. 

Adaugati faina si omogenizeaza. Într-un alt vas combina ouale cu zaharul si foloseste mixerul pentru a obtine rapid un amestec pufos si uniform

Amestecul rezultat se adaugati peste cel din biscuiti si se omogenizeaza pana obtineti o textura ideala pentru aluat.

Crema se obtine prin hidratarea gelatinei intr-un ibric cu apa urmata de mixarea ricottei cu zahar pudra iar separat frisca va fi mixata tot impreuna cu putin zahar conform indicatiilor specificate pe cutie.

Supa crema de cartofi dulci

Aceasta supa este incredibil delicioasa si foarte simplu de facut daca ai la indemana un mixer vertical eficient. 

Ingrediente necesare: cartofi dulci (1 kg), supa concentrata fie ea vegetala sau din carne(1 litru), o ceapa medie ,unt(50 grame). 

Pentru condimente iti recomandam sare, piper negru macinat,cimbru uscat iar ca topping putem folosi smantana lichida impreuna cu patrunjel tocat marunt.

Sufleu din branza de vaci

Sufleul nu trebuie sa fie intimidant! Cu doar cateva ingrediente simple – branza proaspata de vaci(150 grame), oua(4 galbenusuri +3 albusuri ),zahar pudra(80 grame + un pachet vanilinat ),coaja rasa a uneia lamai,margarina pt uns formele – vei putea crea o capodopera culinara!

Incepe prin separarea galbenusurilor in bol mare adauga zaharul pudra apoi mixeaza-le pana cand compozitia devine aerata.

Pregateste formele ugandu-le generos cu margarina iar apoi presara-le generos cu restul zaharului.

Lasa-le la rece timp in care te ocupide compozitia principala. Adauga treptat branza razalita impreuna coaja rasa a lamai dupaceea incorporaeaza spuma obtinuta din albusurile batute. 

Toarna compozitia in forme lasand suficient loc pt crestere. Pune formele intr-o tava mai mare umpluta anterior cu apa fierbinte apoi introdu in preincalzit la 200 grade celsius timpde5 minute.

Dupa aceasta perioada scade temperatura la 160 grade celsius lasand sufleurile sa se coaca timpde15-20 minute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *