Arganul, cu denumirea științifică Argania Spinosa, este un arbore endem pentru Maroc. Fructele și semințele acestuia se bucură de o tradiție profundă în gastronomia marocană, fiind recunoscute pentru proprietățile lor excepționale. 

În ultima vreme, arganul și-a găsit loc și în segmentul produselor cosmetice datorită calităților sale remarcabile.

Este documentat faptul că arganul contribuie la prevenirea și lupta împotriva cancerului, având, totodată, un efect anti-îmbătrânire.

Cosmetice cu Ulei de Argan

Uleiul de argan se regăsește într-o varietate largă de produse cosmetice. În sampoane, acesta ajută la calmarea scalpului și repararea părului. Balsamurile îmbogățite cu argan nutritiv redau părului elasticitate și vitalitate. 

De asemenea, gelurile de duș cu acest ingredient hranesc și curăță pielea într-un mod gentil. Există și creme sau unturi de corp bazate pe argan, care hidratează, calmează și repară pielea. 

Arganul se regăsește și în produse precum uleiurile de masaj, fiind apreciat pentru abilitatea sa de a trata celulita și vergeturile. Cremele și produsele de machiaj, cum ar fi rimelurile, care includ ulei de argan, sunt și ele la mare căutare.

Argan Seeds Isolated On A White Banner Background Argan Oil Nuts With Plant  Cosmetics And Natural Oils Background Stock Photo - Download Image Now -  iStock

Unde să Găsești Produse cu Argan

Dacă ești în căutarea unei surse variate de produse cu ulei de argan, te recomandăm să arunci o privire pe traficmeter.ro. Acest site oferă o gamă extensă de opțiuni, inclusiv un șampon special cu Cheratină și Argan. 

Acest șampon, infuzat cu particule de aur microactiv, cheratină și uleiuri de argan și cyperus, nu doar curăță eficient, dar și hidratează și hrănește părul în profunzime. Este ideal pentru părul deteriorat și uscat.

Recomandări Suplimentare

Dacă dorești să explorezi alte alternative pentru păr, îți sugerez să încerci și șamponul solid Mango de la Klorane. Acesta este potrivit pentru toate tipurile de păr și scalp, având avantajul de a fi ecologic și compact. 

Acest șampon regenerează, hidratează și oferă părului un aspect sănătos și strălucitor. Modul de utilizare este simplu: freacă șamponul până formează spumă și aplică pe păr, urmând să clătești după. Visitează traficmeter.ro pentru a descoperi o varietate de produse la prețuri accesibile.

Organic Argan Oil - Kosher – MyTindy

Istoria Uleiului de Argan

Deși în zilele noastre uleiul de argan este la modă în industria cosmetică, utilizarea sa datează de mii de ani. Comunitățile berbere din Maroc au folosit uleiul de argan ca o componentă esențială în regimurile lor de frumusețe și în tratamentele medicinale. 

Pe lângă aplicările cosmetice și culinare, uleiul era folosit și pentru vindecarea rănilor sau pentru protejarea pielii de clima aridă a deșertului.

Extracția Manuală Tradițională

Procesul de extracție a uleiului de argan este laborios și consumă mult timp, ceea ce îi conferă prețul destul de ridicat pe piață. Chiar și astăzi, în unele regiuni ale Marocului, extracția uleiului se face în mod tradițional, manual.

 

Argan oil, a gift from God in the land of Morocco

Fructele de argan sunt colectate, apoi semințele sunt scoase și prăjite. După prăjire, acestea sunt măcinate într-o pastă de care se va extrage uleiul. Acest proces manual asigură o calitate superioară a uleiului, păstrând toate proprietățile benefice intacte.

Rolul în Sustenabilitate

Pe lângă beneficiile sale pentru piele și păr, uleiul de argan joacă un rol crucial în protejarea mediului și sustenabilitate. Arborii de argan ajută la prevenirea eroziunii solului și la menținerea echilibrului ecologic al regiunii. 

De asemenea, datorită cererii crescute de ulei de argan, multe cooperative de femei s-au format în Maroc, promovând practici durabile de recoltare și producție, asigurând în același timp mijloace de subzistență pentru comunitățile locale. 

Astfel, uleiul de argan nu este doar un produs de frumusețe, ci și un instrument de schimbare socială și ecologică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *