Mierea de Manuka este un produs alimentar exclusivist, apreciat pentru proprietățile sale unice și beneficiile pentru sănătate. Aceasta miere este obținută din nectarul florilor de Manuka, o plantă specifică din Noua Zeelandă. Datorită conținutului ridicat de substanțe bioactive, mierea de Manuka este utilizată în tratamentele naturale pentru o gamă largă de afecțiuni și a devenit populară în produsele cosmetice și de îngrijire personală.

Mierea de Manuka are proprietăți antibacteriene și antivirale, fiind folosită în special pentru tratarea afecțiunilor digestive și a infecțiilor respiratorii. De asemenea, ajută la întărirea sistemului imunitar și protejează organismul împotriva stresului oxidativ datorită proprietăților antioxidante. Nivelul de activitate al metilglioxalului (MGO) din mierea de Manuka determină calitatea și valoarea acesteia, iar acest nivel poate varia în funcție de regiunea în care este produsă și condițiile de creștere a plantelor. Prețul ridicat al mierii de Manuka se datorează caracterului exclusivist al produsului, producției limitate și procesului complex de obținere și depozitare a mierii.


Mierea de Manuka este unul dintre cele mai exclusiviste produse alimentare din lume, fiind apreciata pentru proprietatile sale unice si beneficiile pentru sanatate. Aceasta miere este obtinuta din nectarul florilor de Manuka, o planta specifica din Noua Zeelanda, cunoscuta si sub numele de Leptospermum scoparium.
Datorita continutului sau ridicat de substante bioactive, mierea de Manuka este utilizata in tratamentele naturale pentru o gama larga de afectiuni si a devenit un ingredient popular in produsele cosmetice si de ingrijire personala.

Istoria mierii de Manuka

Folosita de mii de ani de catre populatiile indigene ale Noii Zeelande, mierea de Manuka a inceput sa devina populara in ultimele decenii datorita cercetarilor care au identificat proprietatile sale unice. Inainte de descoperirea efectelor sale benefice, aceasta miere era adesea considerata o miere obisnuita, fara o valoare speciala.

Cu toate acestea, cercetarile au aratat ca mierea de Manuka contine un compus numit metilglioxal (MGO), care se crede ca este responsabil pentru proprietatile sale antibacteriene si antioxidante.

Desi mierea de Manuka este produsa exclusiv in Noua Zeelanda, aceasta a devenit extrem de populara la nivel mondial, fiind consumata de milioane de oameni in fiecare zi.

Beneficiile pentru sanatate

Mierea de Manuka este cunoscuta pentru proprietatile sale antibacteriene si antivirale, fiind utilizata in tratamente naturale pentru o gama larga de afectiuni. Metilglioxalul (MGO) din mierea de Manuka a fost asociat cu activitatea antimicrobiana, protejand organismul impotriva bacteriilor si virusurilor.

Mierea de Manuka este utilizata in special pentru tratarea afectiunilor digestive, cum ar fi ulcerele stomacale, gastrita si colita ulcerativa. De asemenea, aceasta este utilizata in tratarea infectiilor respiratorii, precum bronsita si sinuzita. Proprietatile sale antioxidante ajuta, de asemenea, la intarirea sistemului imunitar si la protejarea organismului impotriva stresului oxidativ.

Desi cercetarile sunt inca in curs de desfasurare, exista dovezi care sugereaza ca mierea de Manuka poate fi benefica si pentru tratarea problemelor dermatologice, cum ar fi acneea si eczema. Aceasta este adesea utilizata si in produsele cosmetice pentru ingrijirea pielii.

Nivelul de activitate al metilglioxalului (MGO)

Unul dintre factorii cheie care determina calitatea si valoarea mierii de Manuka este nivelul de activitate al metilglioxalului (MGO). Acesta este un compus care se gaseste in cantitati mari in mierea de Manuka si este responsabil pentru proprietatile sale antibacteriene si antioxidante.

Nivelul de activitate al MGO-ului este exprimat in UMF (Factorul Mierii de Manuka), un sistem de clasificare dezvoltat de Asociatia Mierii de Manuka din Noua Zeelanda. UMF-ul masoara cantitatea de MGO prezenta in mierea de Manuka si cu cat este mai mare valoarea UMF-ului, cu atat mierea este considerata mai pura si mai puternica.

De exemplu, mierea de Manuka cu UMF 10+ contine cel putin 263 mg/kg de MGO, in timp ce mierea de Manuka cu UMF 20+ contine cel putin 829 mg/kg de MGO. Cu toate acestea, este important sa retineti ca nu toate tipurile de miere de Manuka sunt la fel si ca nivelul de activitate al MGO-ului poate varia in functie de regiunea in care este produsa si de conditiile de crestere a plantelor.

De ce este atat de costisitoare mierea de Manuka?

Una dintre principalele caracteristici ale mierii de Manuka este faptul ca este un produs exclusivist, fiind produs numai in Noua Zeelanda si numai din nectarul florilor de Manuka. In plus, productia de miere de Manuka este limitata deoarece florile de Manuka infloresc doar o data pe an si doar pentru o perioada scurta de timp.

Pe langa acestea, nivelul de activitate al MGO-ului din mierea de Manuka este foarte important in determinarea valorii sale. Cu cat este mai mare nivelul de activitate al MGO-ului, cu atat mierea este mai valoroasa si mai scumpa.

In plus, procesul de obtinere a mierii de Manuka este mult mai complex decat in cazul altor tipuri de miere. Albinelor le este mai dificil sa recolteze nectarul din florile de Manuka deoarece acestea sunt situate in zone izolate si greu accesibile.

De asemenea, mierea de Manuka trebuie sa fie procesata si depozitata cu mare grija pentru a se mentine calitatea si proprietatile sale.

In general, pretul mierii de Manuka variaza in functie de nivelul de activitate al MGO-ului, cu cat este mai mare nivelul de activitate, cu atat pretul este mai mare. De asemenea, pretul poate fi influentat si de alti factori, cum ar fi regiunea in care este produsa mierea, procesul de productie si marca produsului.

In concluzie…

Nu incape nicio indoiala ca mierea de Manuka este un produs exclusivist si valoros, cunoscut pentru proprietatile sale antibacteriene si antioxidante. O puteti utiliza cu succes in tratamente naturale pentru o gama larga de afectiuni, si, folosita in produse cosmetice, va va aduce numai beneficii pentru piele.

Totusi, este foarte important sa verificati eticheta produsului pentru a va asigura ca ati cumparat miere de Manuka autentica si cu nivelul de activitate al MGO-ului specificat. Va recomandam mierea de Manuka de la Plantum.ro.

Pretul este putin mai mare decat al mierii obisnuite, insa proprietatiile sale sunt superioare acesteia.

Daca doriti sa utilizati miere de Manuka in scopuri terapeutice sau cosmetice, este recomandat sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu un specialist in produse naturale pentru a va asigura ca utilizati produsul in mod corespunzator si in siguranta.

Cumparati doar produse autentice si verificati nivelul de activitate al MGO-ului pentru a beneficia de proprietatile sale terapeutice si cosmetice. La Plantum.ro veti gasi miere de Manuka produsa in surse sigure, de la branduri autorizate. Intrati pe site-ul magazinului pentru mai multe detalii.

Beneficiile mierii de Manuka pentru sanatate

Mierea de Manuka este recunoscuta pentru proprietatile sale antibacteriene si antivirale, fiind utilizata in tratamente naturale pentru o varietate de afectiuni. Metilglioxalul (MGO) din mierea de Manuka are activitate antimicrobiana, ajutand la protejarea organismului impotriva bacteriilor si virusurilor. Aceasta poate fi utilizata pentru tratarea afectiunilor digestive, cum ar fi ulcerele stomacale si gastrita, precum si a infectiilor respiratorii precum bronsita si sinuzita. De asemenea, mierea de Manuka intareste sistemul imunitar si protejeaza organismul impotriva stresului oxidativ datorita proprietatilor sale antioxidante.

Metilglioxalul (MGO) din mierea de Manuka

Metilglioxalul (MGO) este un compus prezent in cantitati mari in mierea de Manuka si este responsabil pentru proprietatile sale antibacteriene si antioxidante. Nivelul de activitate al MGO-ului este exprimat prin factorul UMF (Factorul Mierii de Manuka). Cu cat valoarea UMF-ului este mai mare, cu atat mierea este considerata mai pura si mai puternica. De exemplu, mierea de Manuka cu UMF 10+ contine cel putin 263 mg/kg de MGO, iar cea cu UMF 20+ contine cel putin 829 mg/kg de MGO. Este important sa retineti ca nivelul de activitate al MGO-ului poate varia in functie de regiunea in care este produsa mierea si de conditiile de crestere a plantelor.

Motivul pretului ridicat al mierii de Manuka

Mierea de Manuka este un produs exclusivist si valoros datorita faptului ca este produsa numai in Noua Zeelanda din nectarul florilor de Manuka. Productia acestei miere este limitata, deoarece florile de Manuka infloresc doar o data pe an si pentru o perioada scurta de timp. In plus, nivelul de activitate al MGO-ului din mierea de Manuka determina valoarea sa, cu cat acest nivel este mai mare, cu atat mierea devine mai valoroasa si mai scumpa. Procesul complex de obtinere a mierii de Manuka, dificultatea recoltarii nectarului din zone izolate si greu accesibile, precum si procesarea si depozitarea atenta pentru mentinerea calitatii contribuie la costul ridicat al acestui produs exclusivist.

7 thoughts on “Mierea de Manuka: ce este si ce beneficii ne aduce?

  1. Informatiile prezentate in acest articol sunt foarte relevante si bine structurate. Apreciem efortul autorului de a oferi sfaturi practice si detaliate despre cum sa iti alegi pantofii potriviti pentru alergat. Multumim pentru acest ghid util!

  2. Ma bucur ca am descoperit acest articol pe site-ul tepe.ro, deoarece ma ajuta sa inteleg care sunt caracteristicile importante ale unor pantofi de alergat buni. Recomand cu incredere acest articol tuturor celor pasionati de alergare!

  3. Articolul de pe site-ul tepe.ro este foarte interesant si ofera informatii utile despre cum sa iti alegi pantofii potriviti pentru alergat. Am invatat multe lucruri noi citind acest articol si acum ma simt mai pregatit sa imi fac o achizitie inteligenta.

  4. Felicitari autorului pentru munca depusa in scrierea acestui articol! Este evident ca s-a implicat cu adevarat si a reusit sa ofere cititorilor o experienta educativa si captivanta.

  5. M-am bucurat sa descopar acest articol pentru ca mi-a oferit o perspectiva noua asupra subiectului discutat. Am invatat multe lucruri noi si acum pot aborda tema cu mai multa incredere.

  6. Am fost impresionat de profunzimea analizei prezentate in acest articol. Este evident ca autorul are o intelegere profunda a subiectului si a reusit sa transmita informatiile intr-un mod clar si accesibil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *